מחאת האוהלים אשר החלה ברוטשילד מצליחה לסחוף עוד ועוד אזרחים, לצלילי הדממה החברתית שפקדה את מדינתנו בעשורים האחרונים.
ובהזדמנות זו, המחאה גם מצליחה לעורר דיון באופן שבו ערוצי התקשורת המרכזיים מסקרים את המחאה. מה שמוביל אותנו, תאמינו או לא, לסטטיסטיקה.
נתקלתי באינפוגרפיקה המקסימה, אשר משווה את שטח ההתייחסות שכל אחד מהעיתונים המרכזיים (ידיעות, מעריב וישראל-היום) הקדישו למחאת האוהלים בשבוע האחרון.
לחצו על התמונה לגירסה מוגדלת:
התמונה מראה את העמוד הראשי של כל אחד משלושת העיתונים לאורך השבוע, וצובעת בורוד את ההופעה של התייחסות למאבק האוהלים. לקינוח, ציטוטים נבחרים מעמוד השער מוצגים לצד התמונה בצהוב.
האם ישראל היום מתייחס פחות למחאת האוהלים מאשר עיתונים אחרים, בהחלט. האם זה מעיד על כך שמדובר ב"ביטאון של ביבי"? בשביל הפרשנות הזו צריך איש תקשורת, לא סטטיסטיקאי… 🙂
העונת נוספת: למרות נסיונות של גורמים כאלה ואחרים לצבוע את המחאה כקיטוב בין מחנות הימין והשמאל הפוליטיים (כפי שאלו מתבטאים בדעות על הסכסוך הישראלי פלסטיני), הרי שהיטיבו לכתוב לפני שמה שבאמת מדובר פה זו הכלכלה, וספציפית, האם אנו שואפים למדינה קפיטליסטית או מדינה המקדמת אג'נדה כלכלית שהיא יותר סוציאלית.
האמת מעניין
ותודה על המידע
איך הסטטיסטיקה הזאת זה לא נמצאת בכל כותרות העיתונים?
🙂
מגניב!
אחד השעשועים שלי בנסיעה ברכבת היה להשוות את העמוד הראשי של ישראל איום ואידיוט. היה איזה יום עם פאשלה נוראית של ביבי כשבעמוד הראשי של אידיוט המידע היה בצורה ברורה ונהירה, ובעמוד הראשי של ישראל איום היה את שווה הערך ל"תראו! ציפור!".
אחלה עיתונים את קוראת 😀
עוד לפני חמש דקות חזיתי כי לינק לפוסט הזה יופיע בקרוב בדף הבית של האיגוד הישראלי לסטטיסטיקה
היי, תודה על הפרסום של האינפוגרפיקה. תוכל לתת לי קרדיט בשמי? — תודה 🙂
בטח ליאור. בוצע.
ותודה על התרשים המגניב 🙂