מה לעשות אם מאבדים ארנק במונית

בשאלה הזו נתקלתי היום כאשר קרוב משפחה יקר שלי איבד אתמול את ארנקו בנסיעת מונית. פניתי לחברים לעצה וקיבלתי מספר הצעות, לקרוב המשפחה שלי הם לא עזרו אבל אולי הם יעזרו לכם:

  1. תקפיאו תבטלו תקפיאו ל- 48 שעות כרטיסי אשראי שהיו בארנק (ואם עד אז לא תיפתר הבעיה – תבטלו).
  2. תקוו שנתקלתם באנשים טובים –  עלול לקרות שהנהג או הנוסע שיגיע אחריכם יקחו את הארנק לעצמם.
  3. אם לקחתם קבלה מנהג המונית או שהזמנתם מונית מתחנה ואתם יודעים מהי התחנה – אז עוד יש תקווה. נהגי מוניות שלוקחים מהם קבלות (או שהוזמנו במיוחד) יודעים שניתן לאתר אותם ויעיזו פחות לגנוב ארנק שנשלח אצלם. באפשרותכם לטלפן לתחנת המוניות (או למשטרה) וכך למצוא את הנהג אצלו נסעתם בשביל לקבל את ארנקכם בחזרה. יעשו שימוש במתי נסעתם ומאיפה ולאן. מוסר ההשכל מהפוסט הזה: מעכשיו תתחילו בהרגל של לקחת קבלות מנהגי מוניות ולהכניסם לכיס.
  4. אם לא לקחתם קבלה מהמונית אז רוב הסיכויים שהארנק הלך ולא ישוב (במקרה זה מהרו לבטל את כל כרטיסי האשראי). אבל למקרה שיש לכם מזל, תחייגו לכל רכזיות המוניות מהעיר שבה נסעתם (לדוגמא, עבור מוניות באיזור תל אביב תסתכלו על הרשימה כאן, תודה ליעל על הטיפ), לכל אחד מהם תסבירו את הבעיה שלכם (איבדתי אתמול ארנק במונית, איני בטוח איזו מונית, בשעה זו וזו ממקום זה לזה), תשאירו מספר טלפון בו ניתן יהיה להשיג אתכם (ואולי גם תנסו להדגיש את חשיבות הסיפור עבורכם באמצעות פרס כספי או מילה על פריט חשוב שנותר בארנק, אבל את זה לא ניסיתי).
  5. חייגו למחלקת אבידות ומציאות במשטרת ישראל (בתל אביב אמרו לי שזה במספר הזה  03-680-2135/6 ), אולי משהו יגיע אליהם…
  6. אם אתם מאמינים באל אז תתפללו. אם לא, אז אל 🙂

מקווה שלעולם לא תזדקקו לעצות האלה, אבל אם שכן – שיהיו לכם זמינים.

אם יש לכם עוד הצעות או סיפורים, אתם מוזמנים לשתף…

12 תגובות בנושא “מה לעשות אם מאבדים ארנק במונית”

  1. בדיוק בשביל מקרים כאלו, הקמנו אתר חברתי חינמי לאבידות ומציאות-losty, שייעודו לתכלל את כלל האבידות והמציאות בכל מקום אפשרי (רכבת, אוטובוסים, מוניות סתם הליכה ברחוב, אוניברסיטה וכו'). את דף האבידה /מציאה ניתן לשתף ברשתות החברתיות, ברגע שיש התאמה נשלחת התראה למשתמשים. מוזמנים להפיץ את הבשורה – losty.co.il.

  2. תיקון: אפשר להקפיא עד 48 שעות, לפחות בלאומי קארד. דיווח טרי משבוע שעבר מיד ראשונה.

    סיפור: לקחתי מונית ב5 בבוקר בת"א. התחלנו להתווכח על המחיר [פתאום הכחיש שסיכמנו על סכום ושם מונה] ותוך דקה וחצי יצאתי. הצטרפתי חזרה לחבריי והתחלנו ללכת הביתה ליפו ברגל, כשפתאום באמצע הדרך מישהי מתכופפת להרים מהרצפה ואומרת "היי, של מי הארנק הזה?"
    אפילו לא שמתי לב שהוא לא עליי. הנהג ככל הנראה לקח את המזומן וזרק אותו בשלמותו מהאוטו. במזל השעה היתה משוגעת מכדי שמישהו אחר ימצא אותו ב50 הדקות שלקח לנו להגיע לשם רגלית.. כל הדברים הסנטימנטלים והאשראי היו שם, מאה שקל לא.
    חשבתי שזכרתי את החברה של המוניות אבל כמובן שנפנפו אותנו שם וטענו שזה לא אצלם.

  3. בתור מי שיצא לה (בעוונותיה) לשכוח ארנק במונית מספר פעמים, התרשמתי שיש באמצע הדרך אנשים טובים. מה שקרה ברוב הפעמים זה שהנהג התקשר לחברת כרטיסי האשראי, מצא את הטלפון שלי, התקשר אליי והחזיר לי את הארנק על תכולתו.

  4. אכן, מה יעזור להקפיא, אם אתה לא יודע אילו פרטים הועתקו מתוכן התיק? אולי העתיקו את מספרי האשראי לאח"כ ואולי גם מפתחות? במקרה כזה הסכנה היא לא מיידית אלא עתידית, אולי הארנק חזר שלם אבל עוד חודש יתחילו חיובים…

    אז עצה נוספת: אפשר להחליף את קוד הצילינדרים של המפתחות במקום לקנות חדשים.

    כאמור, מהרו ובטלו את הכרטיסים, צריך לרענן מדי פעם.

    השתמשו בארנק כיס אם אפשר ולא פאוץ' או תיק צד.

    למדו להטות פעלים לזמן ציווי ולא עתיד.

  5. קארמה ניטרלית 😛
    היקום היה חייב לאזן איכשהו את המושלמות והאנרגיות החיביות שבאיחוד שלכם
    אין מה לעשות :/

  6. מה זה "להקפיא" כרטיס אשראי? עד כמה שידוע לי (וקרה לי), כרטיס אשראי שמדווח כאבוד פשוט מבוטל. אי אפשר להקפיא ואז להפשיר.

      1. אני מניח שזה קשור לוויכוחים על השאלה אם מישהו השתמש בכרטיס באותו זמן וכו', או אם הדיווח הוא דיווח אמת. ככה אין משחקים – מקסימום יוציאו לך כרטיס חדש סתם במקום הישן שבוטל (ואולי נמצא אחר כך).

  7. מצטערת לשמוע שזה לא הסתדר, אבל כמו שאומרים ההם שמאמינים וברוח הימים האלה- שיילך לכפרות.

    רק דברים שמחים, ועוד מזל טוב 🙂

    יעל

השאר תגובה