עצומה הקוראת לביטול אירועי השישים לישראל – אני חתמתי

העוצמה נמצאת כאן, ואני חתמתי עליה (חתמו עליה פחות מ- 3000 איש). יש להם גם קבוצת פייסבוק אליה הצטרפתי (שם הצטרפו מעל 11,000 איש) – הלינק לקבוצה הוא כאן.

הטקסט נכתב ב- YNET.

מה אפשר לעשות עם 100 מיליון שקל? ד"ר רון אבני ופרופ' זאב צחור, יוזמי עצומה הקוראת להעברת התקציבים המיועדים לחגיגות השישים למדינה ליוזמות חברתיות יציעו פטור ממע"מ לשדרות, למשל. בימים האחרונים מופצת באימייל הזמנה לחתום על עצומה הדורשת "לעצור את בזבוז מיליוני השקלים המיועדים לחגיגות, ולתבוע כי הכסף יופנה למטרות חשובות, צודקות וערכיות יותר".

את העצומה יזמו פרופ' זאב צחור, נשיא מכללת ספיר, וד"ר רון אבני, מבקר אונ' בן גוריון, השייכים ל"קבוצה של אנשי רוח ומעש בנגב", להגדרתם.

השניים ניסחו את העצומה כיוזמה עצמאית וחוץ מוסדית. "החלטנו לפעול עצמאית אחרי שניסינו לעניין גופים כמו 'התנועה למען איכות השלטון' ואחרים, ולא נענינו", מתאר אבני. לאן הם מבקשים להפנות את הכסף? "שהממשלה תחליט, לא נחליט ולא נתיימר להחליט במקומה", הוא פוסק. "אנחנו מציעים שישתמשו בכסף לפרויקטים ראויים בתחום הרווחה והחברה, שייבחרו על-ידי ועדה ציבורית מיוחדת של אנשי רוח, תרבות, חינוך ורווחה. בכל מקרה, לא עת חגיגות היא".

אירועי החלפת הקידומת של המדינה יתמקדו בילדי ישראל ובמסגרתם עתידים להתקיים, בין היתר, "מופע ענק ממדים המשלב אור, מוזיקה, קרני לייזר ואפקטים מיוחדים; מסיבות פארק; מטס אווירובאטיקה וערבי הוקרה מיוחדים". רגע, יש עוד. "יפותחו תשתיות ל-60 גני שעשועים בשכונות מצוקה; ישוקמו 60 אנדרטות זיכרון; ייסללו שבילי אופניים סביב הכנרת ובין תל-אביב לירושלים". וזו, אגב, רק דגימה מהתוכנית.

"זה הזמן לשינוי סדר העדיפויות הלאומי, וראשית לעצור את הבזבוז הצפוי בחגיגות, שעיקרן לתת במה לפוליטיקאים", מסכם אבני, שמתכוון להגיש את העצומה בסוף החודש לראש הממשלה ולשרה רוחמה אברהם-בלילא, הממונה על החגיגות.

ממטה השישים ביקשו לא להגיב על הטענות המובאות בעצומה.

מעניין אם יצא מזה משהו…

26 תגובות בנושא “עצומה הקוראת לביטול אירועי השישים לישראל – אני חתמתי”

  1. אני מצטרפת לעצומה נגד בזבוז כספי ציבור לראווה ולטווח קצר ללא שום תועלת
    בתקווה ותודה רינה

  2. גם למי שכן משלם מס הכנסה מגיע להנות ולהתגאות במדינה.
    אנו עומלים ומתנדבים כדי לשרת את המדינה לא רק כדי כדי שאנשים נזקקים יקצרו את הפרות.

  3. לבטל דחוף את חגיגות השישים אין לנו על מה לחגוג ואם כבר כמו פעם שהכל היה בכיף וספונטני בלי תיכנונים מוקדמים ובלי הוצאות מרובות כולם הופיעו בשביל כולם ושמחו מבפנים מצעד רגלי מעולה מטס של חיל האויר ולא כמו הפעם אם כל החופים המטוסים והיאכטות של המדינה מה הראוותנות הזו שכל המדינה על סף גסיסה חוץ מהעשירון העליון חסר לאן להעביר את הכספים החינוך והרפואה אצלנו הם על הפנים אז לא עדיף אין לנו בינתים על מה לחגוג בגדול אנחנו עדין קטנים וצריך להתנהג בהתאם

  4. אני רוצה שיצמצמו את ביזבוז הכספים של חגיגות 60 למדינה
    במקום ליזרוק כספים לשטויות תעבירו את הכספים לביטחון ולחינוך.

  5. אני גר בקריית שמונה.ורואה באיזה מצב העיר.ורואה באיזה מצב ניצולי השואה.אז מה החגיגות.זה חגיגות של גונבי המדינה.חגיגות של הממשלה וחברי הכנסת שכל השנים חוגגים על חשבוננו.לכן יש לבטל את הביזבוז.וכאשר ארגיש באמת חלק מהעצמאות אני יחגוג.

  6. המדינה בוערת אך ההנהגה מארגנת חגיגות. יש לי חשד שמרבית הכסף יעבור ליחצנים ולמקורבים שיעשו קופה (מבחינת "יד רוחצת יד).

  7. אני תומכת בביטול או לכל הפחות צימצום הוצאות "ארועי השישים" למדינה.
    הרעיון של להסכלת על תקציב כי קטן או גדול ביחס לתקציב המדינה מקומם וטפשי בהחלט. כמשלמת מיסים אני לא רואה הצדקה לעשות השוואה של הוצאה אחת מול סך הכס שיש בקופת המדינה, מה שחשוב הוא ניצול נכון ועיל של כסף. מ הטעם לחגוג 60? מה יהיה בשנה ה70, 74?
    וחבל שמייצגי הציבור לא מפנימים שבוחריה- מסמיכיה אינו מעוניין בבזבזנות כי כמפגן כוח.
    אירגון יעיל הוא אירגון שמלוכד ומוגבש מבפנים לא זו שמרוקנת את משאביה המעטים כדי לעשות רושם על שכניה.
    אבל טל עם כל הכבוד ברור מעליו מה אפשר לעשות עם 100 מיליון שקל מה שכנראה חסר לועדה וליו"ר רוחמה היא הצעה כיצד לעלות מוראל לאומי בתקציב קטן יותר.. אולי אפשר לעשות מכרז (לא מכור- סליחה על הציניות) שיעורר מעורבות מצד כל האזרחים לעשייה משותפת.

  8. השאלה שלי קודם מי יהנה מחגיגות אלה ולמה צריך לבזבז כ"כ הרבה כסף יש הרבה דברים חשובים ש צריך להפנות אליהם את המשאפים הכספיים הללו לא נראה לי שלעם הפשוטבצפון בדרום שיש לו ממש חשק לחגוג

  9. השאלה שלי קודם מי יהנה מחגיגות אלה ולמה צריך לבזבז כ"כ הרבה כסף יש הרבה דברים חשובים ש צריך להפנות אליהם את המשאפים הכספיים הללו לא נראה לי שלעם הפשוטבצפון בדרום שיש לו ממש חשק לחגוג

  10. חשוב יותר להפנות את הכספים למטרות חברתיות בוערות . עוד אין סיבה למסיבה.
    כשתהיה – נחגוג בגדול.

  11. אני חוזבת שזה מיותר לבזבז כל כך הרבה כסף יש אפשרות להעביר לנוער הסברה על 60 שנות למדינה ע"י עשייה ולמידה על מורשת ישראל.
    הנוער לא יזכור איזה חגיגה הייתה ביום האצמעות, זה לא כמו בתקפתנו והזכרונות שלנו.
    השאלה נשאלת האם דעתנו תשפיע או חברי הכנסת רוצים להראות תסתכלו מה עשינו?!
    כי הגעתי למסקנה ככול שדעתנו שונה אני לא חושבת שזה ישפיע.
    אני לא חשבת שזה מה שיעלה את מורל העם או יראה לעולם כמה אנחנו עניים, אנחנו לא צריכים להסביר לעולם מה אנחנו עושים עם כספנו זאת הבעיה העיקרית שאנחנו יפה הנפש מה יחשבו שיחשבו חשוב איך אנחנו משפרים את איכות חיינו ולא מה ישבו.
    בהצלחה !

  12. תודה לך ישראל60.
    אני מסכים שתקציב זה לא ירפא את מחסורי הכסף שקיימים בקופה הציבורית (למרות שזכור לי משהו על זה שאנחנו ביתרה תקציבית משמעותית השנה, אבל נתעלם מכך לרגע).
    מאידך – בלי קשר להיקף ההשפעה של ה-100 מליון הללו, ניראה לי שהתייחסות לממד הסולידרי שלמהלך כזה יהיה, איננה מבוטלת.

    מקווה שלעתיד תחתום בשמך,
    טל.

  13. מדובר "באירועי השישים" ולא בחגיגות השישים.
    ומכאן נובע, כי מדובר בהיקף רחב ומגוון של אירועים בהם לוקחים חלק גופים ומוסדות שונים ומגוונים.

    תכנון האירועים לציון שנת ה – 60 לעצמאות המדינה על פי החלטת הממשלה שקבעה את אופי האירועים ומטרתם.

    ככל שהדבר קשור לאירועי השישים. תקציב אירועי ה – 60 נקבע ע"ס של כ – 100 מיליון ש"ח לאורך שתי שנות תקציב.
    מדובר בתקציב קטן מאוד לניהול מכלול האירועים לציון שנת ה – 60 ובהם פרויקטים תשתיתיים שיישארו לטובת הציבור ורווחתו לאורך זמן.
    הניסיון לתאר כאילו מתקציב זה ניתן לרפא את כל התחומים בהם חסר כסף בקופה הציבורית אולי נשמע טוב…אבל לא מעבר לכך.

    http://www.israel60.gov.il

  14. מצטרפת בשמחה. חושבת שזה מיותר מהיסוד…..יש דרכים צנועות יותר לחגוג כאשר המצב לא מאפשר זאת… לא נקנה רכב, בית או ניסע לחול כאשר אין באפשרותינו לממן זאת. מדובר בכסף שגם הנזקקים, החולים, משפחות שיקיריהם נפלו במלחמה האחרונה.., ועוד סוגיות… כולם אמורים להנות מהחגיגות הללו…. זו לא הנאה ובטח לא גאוה לחגוג בזמן ועל גבם של כל כך הרבה אנשים שחושבים שהכסף הזה יכול לעזור ולתרום בדרכים אחרות חשובות ובכך לסמל את ה60 למדינה…. אפשר להתאפק עוד כמה שנים לחגיגות מהסוג הזה אולי כשנעבור את התיכון כרגע אנחנו באמצע יסודי

  15. מצטרף בשמחה.
    אני סקפטי… כל חיי הייתי סקפטי…
    גם במקרים קודמים שיצאו נגד הממשל נחלנו כשלון.
    אז אני סקפטי
    אבל מאחל הצלחה מכל הלב
    ואז אפסיק להיות ספקן

    יצחק

  16. "לבטל את חגיגות ה- 60 – אבל לא באמת".

    מצד אחד קריאה לבטל את חגיגות העצמאות של מדינת ישראל, אם תהיה חזקה, תמחיש בצורה ברורה שאנחנו לא יכולים לעבור לסדר היום על ההזנחות השלטוניות.

    מצד שני, אני כולי תקווה (ובינינו – גם אין לי ספק) שהחגיגות לא יפגעו. יש להם חשיבות רבה עבור הרבה אנשים בעם. ביטולן יגרום יותר נזק מאשר תועלת.

    מצד שלישי, כל מחאה – בסוף מישהו לוקח את זה לכיוון פוליטי מובהק. אני לא אוהב את זה – ביחוד על רקע העובדה שההזנחות השלטוניות הן לא סיפור רק של השנים האחרונות.

    מצד אחד, טוב שאנשים בשנים האחרונות התעוררו.
    מצד שני, גם השלטון מפתח עור של פיל.

  17. היי גורו.
    ע”י הסכמה לעצומה זו, אני מאמין שאני מחזק את הרושם של סולידריות חברתית. בין אם יש או אין כסף אחר בקופה (וברור שיש). ובכך תומך במסר של חברה תומכת. המסר הזה, בעיקר אחרי מלחמת לבנון השניה, יותר חשוב מאשר "הידד, שרדנו 60 שנה".

    אומר עוד משהו. אילו מקבלי ההחלטות היו מחליטים מראש לוותר על מסיבות 60 השנה, אז זה היה חבל. כי היה חשש להיווצרת של רושם של בעיה תקציבית.
    אבל זה לא המצב גורו. המצב הוא שהמדינה רוצה לעשות את המסיבה, והעם מעדיף לוותר על המסיבה כדי לתמוך בשכבות החלשות שלו – אני חושב שזה סיפור אחר. שראוי להדגיש אותו (ולא רק במדור המחשבים של YNET ).
    תדמיין איך אנחנו מצטיירים בעולם אם המדינה רוצה מסיבה, והעם מצליח לשכנע אותה להשקיע בו בחזרה במקום במסיבה – זה עדות לתהליך דמוקרטי בריא. עדות לאיכפתיות ציבורית. לדעתי, אפשר להציג את זה באור חיובי.

  18. זוהר ואיתמר.
    אני מסכים שמדובר בפרומיל מתקציב המדינה.
    אני מסכים שחשוב להעלות את מורל המדינה.
    לגבי ציורנו כמדינה ענייה – אני לא מבין בזה מספיק. איתמר: אתה חושב שזה יכול להיות כך ?
    מצד שני – איך ניראה בעולם אילו היינו משקיעים מכספים שמיועדים, תסלח לי, להיזרק לפח – להשקיע בשיפור מצבם של אנשים ניזקקים בחברה ?
    מה זה יעשה למורל של האנשים שנעזור להם ?

    ייתכן ועדיף לקיים את המסיבות הללו. אך ברירת המחדל שלי כרגע נותרה בכך שהתקציב ינוצל טוב יותר באם יושקע במטרות חברתיות ראויות.

  19. אני נגד. 100 מיליון שקלים זה פרומיל מהתקציב. זה כלום. בתקציב המדינה יש עודפים אדירים, שלא מנוצלים מסיבות אידיאולוגיות. ביטול חגיגות ה-60 יצור רושם מוטעה שאנו מדינה עניה. אנחנו לא, פשוט יש לנו בעלי בית קמצנים. לא צריך לבטל את החגיגות הללו, שאינן מיותרות בהכרח. לא צריך לבטל את החגיגות כי לא צריך להסתפק בדרישה ל-100 מיליון. במקום זאת, יש לתבוע את המיליארדים שנאגרים בעודפי גביית מסים מדי שנה. זה יספיק.

  20. זה מעניין מאוד. עכשיו אני רק צריך לחשוב מה אני חושב על זה.
    הרי חשוב גם להרים את המוראל, וזה משהו שדי חסר בזמן האחרון בישראל, ובשביל זה יש את יום העצמאות , לא?

השאר תגובה