ווינט פירסמו ידיעה (לינק לווינט) ש-Yahoo הכריזה על תמיכה ב-Open ID:
צעד משמעותי בדרך למימוש החזון של מערכת אחידה לזיהוי משתמשים מקוונים: Yahoo תתמוך בקרוב ב-Open ID 2.0 ותאפשר למשתמשיה להזדהות באמצעות שם וסיסמה – שישמשו אותם גם באתרים אחרים
וחלקכם בוודאי שואלים את עצמכם "למי איכפת ?!". ובדיוק עבורכם מצאתי את הסרטון הבא (באורך של פחות מ-2 דקות). שמעבר להיותו מהמם וויזואלית (שימו לב לשימוש היצירתי שהקליפ עושה עם טיפוגרפיה) – הוא גם מעניין וכיף לצפיה. תהנו:
DataPortability – Connect, Control, Share, Remix from Smashcut Media on Vimeo.
אם אתם רוצים לראות הרצאה עם הרבה יותר תוכן על אופן-אי-די, אז הנה אחת כאן.
אופן אי-די וורדפרס
ואם מישהו מכם שואל את עצמו מה הקשר בין זה לבין וורדפרס, אז זה בדיוק גם מה שאני שואל. ומה שעוד כמה וכמה אנשים שואלים בפתיל הזה כאן (בפורום הרעיונות לפיתוח עתידי של וורדפרס).
אם לתמצת: עלתה שם ההצעה לשלב אופן-אי-די בליבה של וורדפרס. יש אנשים שמתנגדים לרעיון. אבל הרוב המוחלט בעד שצוות הפיתוח של וורדפרס יקח אחריות על הטיפול בנושא, לדוגמא על ידי צירוף האופן-אי-די כפלאגין שיקבל את התמיכה של צוות הפיתוח של וורדפרס. מהלך דומה כבר בוצע עם הפלאגין אקיזמט (שמסייע מאד בוויסוט ספאם באתר).
מעניין להבחין של wordpress.com כבר יש תמיכה באופן-אי-די, אבל בחבילה שמקבלים מ wordpress.org אין.
למה שיהיה איכפת
ברמה הכי בנאלית – שילוב אופן-אי-די, יקל על משאירי התגובות בבלוגים שונים, לשמור על זהות אחידה (מבלי להידרש להירשם מחדש בכל בלוג שהם רוצים להגיב בו).
ברמה המעט יותר עמוקה, הרי שכל הנושא של "ניידות מידע", מתעסק בהוצאת המונופול על הקשרים שלנו פייסבוק מאתרים כמו (בעלי שיקולים מסחריים), והעברתו לידי הציבור (האם אפשר לקרוא לזה "הפרטה" ?!).
ואם תשאלו "למה זה חשוב" – הרי שאחת התשובות לכך היא שביזור הבעלות על המידע, תאפשר ליותר אנשים מיותר רשתות "להתממשק" האחד עם השני. במילים אחרות:
זה להוריד את הרף של יצירת זהות אינטרנטית בעלת "עומק". ולמה זה חשוב ? מסיבה מאד פשוטה – כי זהות אינטרנטית מאפשרת בניית יחסי אמון ברשת, שמאפשרת שיתופי פעולה – שמאפשרת שינויים חברתיים בקני מידה שעוד לא ראינו (ואיכפת לי מזה).
לדעתי הצנועה, לקיחת האחריות של וורדפרס על אופן-אי-די (בין אם כפלאגין או בליבה), היא דבר חשוב. רוצים להשפיע, תכנסו לפתיל הדיון כאן – ותנו את ציונכם לרעיון (אני נתתי 5 כוכבים).
עידכון:
תומר כהן מצא עבורנו עוד סרטון נעים שמסביר היטב מה זה openID (תודה תומר):
(בכלל, הבלוג של תומר נראה נחמד)
קיבלתי כל מילה – תודה 🙂
קצת סדר בדברים:
הסרטון הראשון שהצגת הוא לא על OpenID אלא על Data Portability שזה משהו קצת אחר.
OpenID מאפשר לבצע login לאתרים התומכים בשירות, מבלי ליצור חשבון נפרד עבור כל אתר. אתה מגדיר חשבון אחד ב-OpenID, ומתחבר איתו לכל האתרים (ע"י כך שהם פונים לספק ה-OpenID שלך ומוודאים את זהותך).
זה מה שהסרטון של תומר כהן מראה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Openid
DataPortability, לעומת זאת, זו קבוצה ששמה לה למטרה לאפשר את ניידות המידע שלך בין שירותים שונים. למשל – לאחר שייצרת לך זהות מקוונת ב-facebook (הכוללת תמונות, רשימת חברים, פרטים אישיים עליך וכו') – תוכל לקחת את הכל ולהעביר לחשבון ב-mySpace מבלי להעלות את הכל מחדש.
ועל זה מדבר הסרטון הראשון שהבאת.
http://en.wikipedia.org/wiki/Data_portability
תודה תומר – אני מצרף 🙂
יש ברשת הישראלית הרבה "קצוות" של OpenID. אם נעבוד ביחד נצליח להסביר לאנשים (כמו שרון) עד כמה זה חשוב, עד כמה זה נוח, ועד כמה זה שימושי. ראה פוסט בנושא גם אצלי.