על R ועלי: אלו מיכם שמכירים אותי אישית יודעים שאני שהאהבות הגדולות שלי בחיים (שאינם בני אדם) זה מידע פתוח, קוד פתוח, אינטרנט וסטטיסטיקה. את כל אלו אני זוכה (בצורה כזו או אחרת) לשלב דרך שפת R. R זו סביבת פיתוח, ושפת תכנות, המיועדת לתכנות סטטיסטי. התוכנה מפותחת ומופצת בקוד פתוח ומאפשרת אינספור שימושים והרחבות.
קהילות R בעולם: באופן דומה לפרוייקטים אחרים כמו ויקפדיה וורדפרס, הפרוייקט המונומנטלי שהוא R מצליח בזכות אינספור מתכנתים וסטטיסטיקאים אשר משפרים את המערכת עוד ועוד. הקהילה של משתמשי R היא קהילה חובקת עולם עם קבוצות אשר נפגשות בערים גדולות ברחבי העולם. קבוצות מקומיות של משתמשי R מכונות גם RUG (R user group). יש רשימה של קבוצות כאלה כאן, ויש גם בלוג עם הרצאות מוקלטות ממפגשי R ברחבי העולם (כאן).
קהילת R בישראל? ומה לגבי ישראל? בישראל יש קבוצת דיון של משתמשי R בגוגל גרופס אשר הוקמה על ידי יונתן רוזנבלט (תודה יונתן!). וגם היו שני סדנאות על R במהלך שנת 2012, אשר אורגנו על ידי איגוד הסטטיסטיקאים הישראלים (קישור). אבל זה עדיין לא קהילה.
בואו ניפגש: כדי שנהפך להיות קהילת משתמשי R בישראל, אנחנו צריכים להיפגש ולהכיר. רצוי באופן קבוע יחסית (פעם בחודש עד 4 חודשים?). מה שמוביל אותי למטרת הפוסט. אם אתם מעוניינים להיפגש עם אנשי R, אנא השאירו את פרטיכם בטופס הזה (הטופס ממוקם באתר חדש שהוקם לצורך ריכוז מידע עבור הקהילה שתתהווה). אחרי שהטופס יתחיל להתמלא, אני אוכל לקבל מושג על מי עוד "נמצא שם". ולפי זה אפשר יהיה להתחיל לתכנן מפגשים (בהתאם לרקע של האנשים שירשמו), ולגלגל את הכדור הלאה…
רצינות הבלוגר: רק כדי להבהיר שאני רציני לגבי הפוסט הזה – 1) הייתי בין המארגנים של שני כנסי קוד פתוח (וורדקמפ 2007 וורדקמפ 2008). ביוני הקרוב אני מתכנן לטוס לארה"ב לכנס useR!2012 הבינלאומי, אני מניח שבאחד ממפגשי ה- R הקרובים אני אתן הרצאה על דברים מעניינים שאגלה שם. וגם תודה לשלמה יונה (מאאוטבריין) אשר דחף אותי לקדם את הנושא, ומסייע מאד בצד הלוגיסטי והרוחני.